Hei!

 

Olen Jonna Nurmi, koiraharrastaja jo lapsuudestani saakka. Kokemusta on kertynyt useista eri roduista, eniten pyreneittenpaimenkoirista, beauceroneista ja jackrusseleista, joita on kotona ollut vuosia. Tällä hetkellä kotona on presojen lisäksi jackrussell narttu Worre, joka on kaikkien presojen suosikkikaveri. Kokemusta on useista eri lajeista, kaikki PK-puolen lajit on kahlattu läpi, lisäksi tottelevaisuus, agility ja pelastuspuoli ovat myös käyneet tutuiksi. Kilpaillut olen koirillani pääasiassa tottelevaisuuden ja jäljestyksen saralla. Näyttelyissä olen käyttänyt presoja lukuun ottamatta kaikkia omistamiani yksilöitä ja myös aktiivisesti handlannut muiden koiria.

 

Olen ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, vuosia sekä Suomen Pyreneläiset r.y:n hallituksen varajäsenenä, Suomen Beauceron r.y:n hallituksen sihteerinä että Tampereen Vetokoiraseuran (TAVES) hallituksen varajäsenenä. Toimin myös pitkään kehätoimitsijana Pohjois-Hämeen kennelpiirissä, ennen nykyisten näyttelysääntöjen vaatimaa kehätoimitsijakortin uusimista. Kasvattajan peruskurssin suoritin Hyvinkäällä syksyllä 2006. Kasvatustyötä olen saanut ilokseni seurata läheltä useiden kokeneiden kasvattajien mukana.


"Korjattavakseni" on onnekseni siunaantunut runsaasti pitovaikeustapauksia, jotka ovat jokainen opettaneet koirien käsittelystä ja koirista itsestään erittäin paljon! Osa näistä koirista on myöskin jäänyt omistukseeni sekä kotiini, että uudelleen sijoitettuna. Olen myös osallistunut aktiivisesti Valkeakosken kennelkerholla koulutuksien vetämiseen sekä omien ryhmien, että yleisten ryhmien ominaisuudessa. Oman yritystoiminnan ongelmakoirapuolella aloitin virallisesti vuonna 2014 ja nykyään olen täysipäiväisesti eläinalalla. Autan ihmisiä koiraongelmien kanssa ja omistan myös kissa- ja koiratarvikeliikke Vietti & Vaiston Valkeakosken keskustassa.

 

Myös aviomieheni Matti on elänyt aina koirien ja muiden eläinten parissa ja osallistuu koiratoimintaan ja kasvatustyöhön aktiivisesti. Kaikki koiramme ovat opetettuja sisätiloihin, sisällä koirat elävät kanssamme vuorotellen. Ulkovuoroissa koirat ovat vahtikäytössä. Ensimmäisen presamme hankimme Espanjasta Irema Curtó kennelistä (Odin de IC) vuonna 2007. Kantanarttumme Grejon's Arwen de Sobresalir saapui Suomeen seuraavana vuonna. Ensimmäinen oma pentueemme näki päivänvalon vuonna 2010, sen jälkeen toimintamme aktiviteettien järjestäjänä rodulle ja ennen kaikkea kasvateillemme on ollut aktiivista. Kasvatustyömme on pienimuotoista,
1-2 pentuetta vuodessa. Pyrimme myös kasvattamaan kantaa säännöllisesti korkealaatuisilla tuonneilla.

Harrastamme koiriemme kanssa aktiivisesti, päälajina PP (Personal Protection). Sen ohella touhuamme myös tottelevaisuuden, petojahdin, taakanvedon ym aktiviteettien parissa. Koirat ovat aina valmiita kaikkeen, mitä keksimmekin tehdä, joka on yksi niistä suurista plussista työlinjaisen perro de presan kanssa!

 

Kasvatustyömme alussa vuonna 2011

Oikealta vasemmalle SPC Aranel, Grejon's Arwen & SPC Ainur
 

Powered by Aava 3