Kasvatustyössä pidämme tärkeänä oikeaa rodunomaista luonnetta, terveyttä, sekä työkoiran eli PRESAN ulkomuotoa. Toivomme, että ymmärrät dogo canarion ja presa canarion eron ja sen että kyseessä on kaksi eri rotua kahden eri rotumääritelmän alla. Sukutaulu on se, mikä määrittelee kumpaa rotua yksilö on, ei rekisteröintipaikka. Siksi on tärkeää tutustua sukutauluihin paremmin ja käyttää paljon aikaa rotuun perehtymiseen jo ennen kuin on pentua mistään varannut. Me kasvatamme ainoastaan puhdaslinjaisia presa canariota ja tavoitteemme on rekisteröidä pentumme ainoastaan UKC:en, mutta olemme valmiita tekemään poikkeuksia, mikäli oikean ja hyvän jalostumateriaalin saaminen sitä edellyttää.

TERVEYS

Koirien terveys on meille äärimmäisen tärkeä asia, sillä jotta koira voi elää hyvän pitkän elämän ja olla kaikinpuolin työkykyinen, sen tulee olla ensisijaisesti terve. Siksi käytämme jalostukseen ainoastaan terveystutkittuja koiria. Hankaluutena vastaan tulee se tosiasia, että jotta voimme laajentaa kantaa ja saada uutta verta ulkomailta, meidän on myös toisinaan tehtävä kompromisseja sen suhteen, kuinka luotettavia ulkomailla tehdyt kuvaukset ovat. Lisäksi ulkomailla harvoin tutkitaan kyynäriä ollenkaan. Tässä kohtaa olemme valmiita valitsemaan jalostukseen koiran, joka sukulinjojensa ja luonteensa puolesta täydentää kantaamme ja hyväksymään terveysriskin.

LUONNE

Oikean luonteinen presa canario on rauhallinen ja varma kotioloissa ja muualla niin kauan, kuin se ei koe uhkaa. Hyvän rodun edustajan tulee kuitenkin toimia perhettään ja omaisuuttaan puolustaen välittömästi, kun se kokee niitä uhattavan. Tämä on ominaisuus, joka yllättää monet uudet presan omistajat. Presa saattaa sekunnin sadasosassa muuttua sohvaperunasta raivokkaaksi puolustajaksi joka on valmis antamaan henkensä omiensa puolesta. Tämä syttyvyys on asia, joka rotua otettaessa tulee ymmärtää ja sen kanssa pitää osittain oppia elämään. Jotta sen kanssa eläminen olisi edes mahdollista, on vahva hermorakenne EHDOTTOMAN tärkeä asia, mistä emme tingi. Heikolla hermorakenteella varustettu koira on aina riski (oli se minkä rotuinen tahansa), mutta yhdistettynä suureen kokoon ja suureen puruvoimaan, se on hengenvaarallinen. Oikein johdettuna presan räjähtävyys on helposti hallittavissa, kun koira oppii että oman ihmisen ollessa paikalla sen ei tarvitse reagoida asioihin, vaan omistaja hoitaa kaikki mahdolliset tilanteet aina.

ULKOMUOTO

Emme jalosta massaa ja näyttävyyttä, mikäli etsit näyttelymenestyjää valitse roduksesi mieluummin dogo canario. Meille tärkeintä on, että koira on rakenteeltaan tasapainoinen, ketterä, liikkuu oikein ja kykenee massansa puolesta tekemään töitä myös pitkäkestoisesti. Raajojen riittävät kulmaukset ovat meille tärkeä asia, sillä ilman niitä koira ei liiku oikein. Olemme valmiita tinkimään pienistä ulkomuotovirheistä, sillä luonne ja terveys ovat meille tärkeämpiä asioita. Pyrimme kuitenkin löytämään jalostusvalinnoissa jokaiselle nartulle sellaisen uroksen, joka täydentäisi nartussa olevia virheitä ja toisin päin, sillä tavoitteemme on, että jälkeläiset olisivat aina kaikin puolin parempia kuin vanhempansa.

Emme jalosta väriä, mutta arvostamme korkealle presa canarion mustia linjoja. Ennen kaikkea musta väri pitää sisällään myös hyvän terveyden, sekä atleettisen ulkomuodon, joka on presalle äärettömän tärkeä ominaisuus.

PENTU MEILTÄ?

Tavoitteenamme on parantaa rotua sekä tehdä parhaamme että oikea koira ja oikea omistaja kohtaisivat kauttamme toisensa. Siksi valitsemme aina pennun ostajalle, ei toisinpäin. Meille saa esittää toiveita pennun suhteen, mutta tärkeintä on ymmärtää, että luonne on se mikä määrittelee koiran oikean sijoituspaikan. Pennut kasvavat meillä kodin hälinässä tottuen pienestä pitäen lapsiin, kissoihin, muihin koiriin ja vieraisiin ihmisiin, sekä kaikkiin kodin normaaleihin toimintoihin. Pennut testataan meillä useampaan otteeseen, jotta voimme parhaamme mukaan sijoittaa jokaisen pennun sopivimpaan perheeseen.

Haluamme tavata ostajat kasvokkain ja arvostamme yhteydenottoa puhelimitse. Osamaksu on mahdollinen, mikäli luottamus herää puolin ja toisin. Emme yleensä luovuta pentua ostajan mukaan ensimmäisellä tapaamiskerralla, koska haluamme, että päätös on harkittu eikä hetken mielijohteesta tehty.

Meille tärkeintä on löytää pennuillemme kodit, jotka pitävät meihin yhteyttä. On tärkeää näin harvinaisen rodun ollessa kyseessä, että osaa ja uskaltaa kysyä neuvoja ennen kuin ongelmia syntyy. Kysyvä ei tieltä eksy, eikä tyhmiä kysymyksiä olekaan! :) Arvostamme ensisijaisesti koteja, joissa koirien kanssa halutaan harrastaa tai koirat saavat toteuttaa luonnollista käyttötarkoitustaan. Silti pentueista useimmiten löytyy myös yksilöitä, jotka soveltuvat mainiosti ihan vain kotikoiriksi ja lenkkikavereiksi.

Jokaisella Sobresalir -koiralla on elinikäinen "palautusoikeus". On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että tällaista rotua on useimmiten mahdoton uudelleensijoittaa ja useimmiten lopettaminen on järkevin vaihtoehto, mikäli koira on ongelmallinen. Sen vuoksi on syytä harkita tarkoin, onko valmis kantamaan vastuun koirasta, jonka mukaan saattaa elämää joutua muokkaamaan ja sitoutua siihen tehtävään koko koiran iäksi! Palkintona saa maailman mahtavimman kumppanin ja kodin & perheen suojelijan!

 

Powered by Aava 3